Badrumsrenovering Helsingborg

Vi ger dig ett nytt och fräscht badrum

Badrumsrenovering

SÅ FÖRBEREDER DU RENOVERINGEN

Det finns en hel del att tänka på innan en badrumsrenovering ska genomföras. Här bjuder vi på lite tips som kan underlätta och göra att projektet inte känns alltför stort och krävande.

Ibland kan en badrumsrenovering kännas som att hemmet utsätts för ett tillfälligt kaos. Ditt hem är plötsligt fullt av hantverkare, verktyg och material som behöver ordentligt med utrymme.

Men om du förbereder dig väl och anlitar en välrenommerad firma som vår så kommer det inte att bli ett oöverstigligt projekt. Vi lovar att vi kommer att visa hänsyn och lyssna på dina undringar och önskemål.

Tänk gärna på förvaringsutrymmet, det är ett bra sätt hålla ordningen. Det krävs en hel del material, så finns det ett mindre rum att avvara så är förenklar det arbetet betydligt för oss, och skapar en bättre miljö för dig som boende. Vi hjälper gärna till att flytta till exempel en möbel om det kan skapa mer utrymme för våra hantverkare och allt nödvändigt material.

badrum

Viktigt att skydda golvet ordentligt

När detta är ordnat så tar vi hand om resten av förberedelserna. Vi täcker golvet ordentligt för att ditt golv inte ska skadas på något sätt. Möbler och väggar skyddar vi från damm med plastfolie och installerar även speciella ”dörrar” – en öppningsbar byggfolie som damm inte kan tränga igenom. På det sättet kan du utan disponera resten av bostaden utan att störas av vår närvaro.

Om du bor i lägenhet – se till att du informerar dina grannar ordentligt om din kommande renovering, så att den leder till så lite störningar som möjligt. Sätt gärna upp ett anslag där du berättar att det kan förekomma oljud, inte minst de första dagarna. Det blir lättare för grannarna att stå ut med oljudet om de redan från början vet hur länge det kommer att vara.

Vi sätter upp allmän information om renoveringen, att det kan förekomma störande ljud och dag för slutförandet. Vi informerar dessutom på löpande basis om eventuella vattenavstängningar.

Vi kommer också att behöva tillgång till elcentral och vattenavstängning så att arbetet inte behöver stanna upp i onödan.

Om dessa förberedelser är gjorda så blir det lättare för oss att genomföra renoveringen.

Börjar med att riva ut

Arbetet börjar med att vi river ut det gamla badrummet. Oavsett om man bara ska tapetsera och kakla om eller om man ska göra en helrenovering och byta ut även rör och toalettstol så rekommenderar vi att nu anlitar en kompetent hantverkare. Minsta fel ökar risken för framtida fuktskador.

Efter rivningen så "primar" vi badrummet, en grundläggande skyddsnivå. Ett viktigt grundarbete i varje badrumsrenovering. Därefter sätter vi den viktiga fuktspärren, som är ett mycket viktigt steg i renoveringen. Här är vi mycket noggranna, för vi vill inte att kunden ska råka ut för några kostsamma fuktskador i framtiden.

Viktigt att inte slarva med spacklet

När fuktspärren är på och har torkat så är det dags att kakla. Först är det viktigt med ordentliga riktlinjer så att allt blir rakt och fint. Sedan sätter vi på ”fix”, ett petigt jobb, för  blir fixet ojämnt så kommer kakelplattorna att bli sneda och vinda på ett missprydande sätt. Sedan sätter vi kaklet noggrant och fyller fogarna, här är det viktigt att fylla på ordentligt, slarvar man så ber man om framtida problem. När fogarna är fyllda så tvättar vi väggarna med svamp och vatten. Allt smuts och damm måste bort!

Sist men inte minst så genomför vi en silikonfogning i alla hörn och vrår så att det blir jämnt och snyggt. När det har torkat och vi har städat undan så är renoveringen är klar och du har ett nytt fräscht badrum att förfoga över.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om badrumsrenoveringar.

 

Med vår totalentreprenad får du ett nytt och fräscht badrum!